wat is gratis bewegen?

“Gratis Bewegen” kan in Nederland altijd en overal. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of naar school fietsen. Het is belangrijk voor je gezondheid dat je 60 minuten per dag beweegt.

Misschien doe jij al heel veel of toch niet genoeg?

Jongeren Op Gezond Gewicht

De JOGG-aanpak is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0-19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Preventie overgewicht

De JOGG-aanpak is hard nodig, want overgewicht is een groeiend probleem. Ongeveer een op de zeven kinderen is te zwaar. In sommige wijken zelfs een op de drie. Het is dan ook de moeite waard te investeren in preventie van overgewicht op jonge leeftijd. Zo kan de Nederlandse jeugd gezond opgroeien.

Bewegen is nodig

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle kinderen en jongeren (<18 jaar) minder dan een uur per dag beweegt. Bewegen kan in Nederland altijd en overal. JOGG wil kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn.

Wat doet Jongeren Op Gezond Gewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunt en adviseert aangesloten gemeenten om ‘Gratis Bewegen’ gemakkelijk, aantrekkelijk en zichtbaar te maken. Binnen de aanpak verbindt de JOGG- regisseur alle betrokken partijen. Via consultatiebureaus, scholen, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, sportcoaches en sportverenigingen wordt ingezet op het bereiken van ouders, opvoeders en kinderen van 0-19 jaar.

Indien u vragen heeft kunt u mailen naar info@jogg.nl


Gratis Bewegen wordt ondersteund door: Hartstichting, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport